Recreatiewerk arrow Recreatiewerk arrow Nieuws arrow Reportagetour Zomer 2005 arrow Bergummermeer
Naam Wachtwoord Onthouden
 

Registreer je als nieuwe gebruiker van recra.nl


Chat
Google
Statistics
Bezoekers: 10287415
Nu online:
We hebben 242 gasten online
Nieuwste foto


edwin
Doneer

Bergummermeer PDF Print E-mail
Geschreven door Emmy   
vrijdag, 12 augustus 2005
Op zondag 7 augustus startten we in het hoge noorden. De eerste camping die we bezochten was Bergummermeer
Hier troffen we een groot E en R team aan. (Evangelisatie en recreatie). In het kort: De teams van deze organisatie combineren recreatieve activiteiten met gesprekken over geloof.
Vandaag had het team vrij, maar we hebben wel een gezellig gesprek gehad. Ze vertelden ons dat er binnen E en R verschillende projecten lopen. Het project ' Bergummermeer'  liep al 5 jaar. Elke week komt er een nieuw team. Omdat er voor de zomer op de camping een voorbereidingsweekend is geweest, leerden de teamleden elkaar al kennen en kon er vast nagedacht worden over het programma.
Binnen het team heeft iedereen zijn eigen doelgroep.

Elke donderdag is er een grote activiteit met gehuurde materialen zoals een gladiatorengevecht of tobbedansen. Daarnaast is er die avond een kijkavond voor de ouders. De kinderen laten dan zien wat ze geknutseld hebben, maar treden ook op voor de ouders.
De clowns Miep en Moos die de kinderen elke avond naar de poppenkast begeleiden zorgen voor een speciaal tintje aan het programma.

De teamleden gaven aan dat het leukste van het werk het contact met de gasten is. Er is veel mogelijkheid tot intensief contact. En vooral de aandacht die er gegeven kan worden aan bijvoorbeeld de tieners gaven ze aan als erg waardevol.

Bij de ingang van het park hing nog een (oud) recreatieprogramma aangeplakt. Tot onze verbazing was dit een programma van Toprecreatie. Blijkbaar neemt deze camping medewerkers af van Toprecreatie wanneer er geen team is van E en R. We vragen ons af in hoeverre naar de campinggasten wordt gecommuniceerd (voor het boeken) of er een E en R, of een Toprecreatie team de activiteiten draait. Aangezien beide organisaties de activiteiten duidelijk met een andere insteek brengen.

RecreatieteamBergummermeer


voor meer informatie over E en R: www.eenr.nl
Meer foto's zijn te vinden in het fotoboek

Laatste update ( vrijdag, 12 augustus 2005 )
< Vorige   Volgende >

 
 
 
 
 
 
 
 
RECRA.NL is de bron voor informatie over RECREATIEWERK!
E-mail: info@recra.nl
(Secure Webmail)